100. Yıl ailesi olarak her sene yaptığımız iftar programını bu sene de gerçekleştirdik. İftar programımıza öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, okul çalışanlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Mrt

Okulumuz 8A sınıfı ve 8B sınıfı öğrencilerimiz sınav öncesi moral ve motivasyon için dostluk maçı yaptı. Kazanan okulumuz oldu.

Mrt

Kuçük kızlar ve küçük erkekler puanlı atletizm yarışmasında kızlarda il 3.sü, erkeklerde il 3.sü olduk. Öğrencilerimizi tebrik eder, yarışmalara hazırlayan Beden Eğitimi öğretmenimiz Yasin ARI'ya teşekkür ederiz.

Mrt

Akıl ve Zeka oyunları ilçe turnuvasında yapılan 5 yarışmadan 5 birincilik elde eden öğrencilerimizi tebrik eder öğrencilerimizi yarışmalara hazırlayan Matematik öğretmenimiz Ahmet TOPUZOĞLU'na teşekkür ederiz.

Mrt

Okul sporları İl Müsabakalarında okul bocce takımımız il 1.si olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder Beden Eğitimi öğretmenimiz Yasin ARI'ya teşekkür ederiz.

Şbt

Ülkemizde olan depremler nedeniyle derin üzüntü içindeyiz. Depremde ölen vatandaşlarımız için baş sağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.

Deprem bölgesine kurum persoleni, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile nakdi yardımlarımızı ilettik ve iletmeye devam edeceğiz.

Kas

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından okulumuzdaki tüm öğrencilere Afet Farkındalık, Deprem Anı ve Tahliye eğitimi verildi.

Okul Aile Birliği Toplantısı ve Sınıf Veli Toplantıları Yapıldı

Ekm

"13 Ekim Dünya Afet Azaltma Günü" Etkinlikleri kapsamında okulumuzda Temel Afet Bilinci Eğitimleri verilerek, deprem, yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Ekm

Okulumuz öğrencileri cuma namazı çıkışı cami önünde vatandaşlara lokum dağıtarak Mevlid Kandilini kutladı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliği kapsamında anasınıfı olarak öğrencilerimizle sokak hayvanlarını koruma konusunda sohbet ettik. Öğrencilerimizde sorumluluk ve tüm canlılara saygı duymaları gerektiği bilincini oluşturmaya çalıştık. Eve giderken kedilere vermek üzere poşetlere kedi mamaları koyduk ve çocukların her biri hayvanları koruma görevlisi oldular. Bu etkinlikte kedi mamaları için destek olan velimiz Serdar BOZKURT'a teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz öğrencileri güvenli trafik için; İçişleri Bakanlığımızın "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganıyla "YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU "etkinliği kapsamında ülke genelinde eş zamanlı başlattığı Yaya ve Okul Geçitlerindeki Farkındalık Programı'na katıldı.

Tem

Okul Aile Birliği kararı ile okul formalarımız 2022-2023 Eğitim öğretim yılından başlayarak kademeli olarak değişecektir. Yeni formalar bu şekilde olacaktır:

May

"Okul Dışarıda Günü" açık havanın her çocuğun her gününün bir parçası olması için yapılan küresel bir kampanyadır. Her yıl iki farklı günde öğretmenler, öğrencilerin oynaması ve öğrenmesi için sınıflarını açık havaya taşırlar. Çünkü açık havada keşfederek öğrenilen her şey ömür boyu bizimle kalan bilgiler olmaktadır

Bizler de 100. Yıl Şehit Mustafa Nehir Ortaokulu okul öncesi öğrencilerimiz ile etkinliklerimizi dışarıda yaptık. Çocukların yaratıcılık, eleştirel düşünme ve iş birliği gibi becerilerini geliştiren kitaplar okuduk, bahçede geleneksel oyunlarımızdan olan "Yağ satarım bal satarım" oyununu oynadık. Çocuklarla birlikle doğada sağlıklı yiyecekler hakkında sohbet edip, şarkılar söyledik. Ardından evden getirilen malzemelerle sağlıklı atıştırmalık toplar yaptık ve süsledik. "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" etkinliklerimiz kapsamında okul bahçemizde öğrencilerimizle Atatürk'ün Samsun'a çıktığı bandırma vapuru görselini tasarladık.

Tüm etkinlikler için okul öncesi öğretmenlerimiz Tuğba ÇITIR ve Özlem ALAN' a emekleri için teşekkür ederiz.

May

Okulumuz anasınıfı B şubesi öğretmeni  Özlem ALAN  ve öğrencileriyle gerçekleştirilen ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA(EKO) e twinning projesi son ürün sergisi öğrenci,öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.